احتمالاً شما هم مثل من باورتان نمیشود که برای خریدن گوشی اندرویدی با حداقل امکانات باید دستکم ۵ میلیون تومان هزینه کنیم. در این رده قیمتی با نمایندههایی از سامسونگ، هواوی، آنر و شیائومی روبرو هستیم که همگی برای تجربه پایه اندروید ساخته شدهاند. آنر و ردمی دو برند جوان هستند که هردو در سال ۲۰۱۳ بهعنوان برندهای اقتصادی شرکتهای مادر یعنی شیائومی و هواوی متولد شدند و طی این هفت سال، محصولات خوب و ارزشمندی را روانه بازار کردند.در این مطلب میخواهیم دو گوشی منتخب از بخش اقتصادیهای بازار را مقایسه کنیم: ردمی ۸ و آنر 9A.

طراحی
از یک گوشی اقتصادی نباید انتظار طراحی خاص و کیفیت ساخت فوقالعاده داشت، اما سازندگان مطرح طی سالهای اخیر تلاش کردهاند تا حس یک گوشی باکیفیت را حتی در ردههای پایین هم به شما القا کنند. این موضوع برای هر دو گوشی آنر 9A و ردمی ۸ صدق میکند. هردو گوشی دارای فریم پلاستیکی بسیار محکم و باکیفیت و پنل پشتی پلاستیکی براق دارند که خیال شما را بابت مقاومت بدنه راحت میکند. اما باید توجه داشت که پلاستیک پشت بدنه بهراحتی خش میافتد و اگر میخواهید زیبایی گوشی را در درازمدت حفظ کنید، باید از قاب محافظ استفاده نمایید. خوشبختانه داخل جعبه این دو گوشی قاب محافظ سیلیکونی وجود دارد. آنر 9A از همان ابتدا یک برچسب محافظ شیشه هم دارد ولی ردمی ۸ خیر. قسمت ماژول دوربین سهگانه آنر 9A بالا و سمت چپ قرار گرفته که بیدلیل بزرگ است تا مدرن بهنظر برسد. شیائومی تمام اجزای پنل پشتی را عمودی زیر هم چیده تا ساختار کاملاً متقارنی را بهوجود بیاورد. حسگر اثر انگشت فیزیکی هر دو گوشی موقعیت مناسبی دارد و انگشت بهراحتی به آن میرسد.

نمایشگر
در نمایشگر هر دو گوشی آنر و شیائومی از پنل IPS با رزولوشن اچدی استفاده کردهاند.نر 9A صفحه ۶.۳ اینچی با رزولوشن ۱۶۰۰×۷۲۰ پیکسل دارد و ردمی ۸ هم از صفحه ۶.۲۲ اینچی با رزولوشن ۱۵۲۰×۷۲۰ پیکسل بهره میبرد. تراکم پیکسلی دو گوشی هم بهترتیب ۲۷۸ و ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ است. از نظر مشخصات نمایشگر دو گوشی بسیار نزدیک است اما تجربه بصری کاملاً متفاوتی را برای شما به ارمغان میآورند. آنر 9A نمایشگر بسیار خوبی دارد که در تمام زمینهها از جمله غنای رنگ، کنتراست، زاویه دید و حداکثر روشنایی، به شکل محسوسی بهتر از نمایشگر ردمی ۸ است. البته ردمی ۸ در منوی تنظیمات، گزینهای برای افزایش اشباع رنگ صفحه دارد که اوضاع را کمی بهتر میکند ولی باز هم به آنر 9A نمیرسد. از امکانات نرمافزاری این دو گوشی در بخش نمایشگر میتوان به حالت ویژه برای کاهش نور آبی اشاره کرد که شیائومی نامش را Reading Mode گذاشته و آنر از عبارت Eye Comfort استفاده کرده است. آنر 9A حالت دیگری به اسم eBook Mode هم دارد که صفحه را کاملاً خاکستری میکند تا بهراحتی بتوانید از گوشی برای مطالعه کتابهای الکترونیکی یا دیگر محتوای متنی استفاده کنید.

سخت افزار
آنر 9A و ردمی ۸ بهعنوان گوشیهای اقتصادی در بخش سختافزاری حرف چندانی برای گفتن ندارند. این دو گوشی بهترتیب به چیپستهای مدیاتک هلیو P22 و اسنپدراگون ۴۳۹ مجهز شدهاند. آنر 9A از ۳ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. ردمی ۸ دو مدل ۳/۳۲ و ۴/۶۴ گیگابایتی دارد که دومین مدل به دست ما رسیده است.توان سختافزاری این دو گوشی بسیار نزدیک می باشد. البته برای اجرای اپلیکیشنهای روزمره میتوانید روی این دو گوشی حساب کنید. اجرای اپها به اندازه کافی سریع نیست و گاهی اوقات احساس میکنید که گوشی به فکر فرو میرود. با این حال از گوشی اقتصادی انتظاری بیش از این نباید داشت. اگر اپهای زیادی را درون حافظه نگه ندارید، اوضاع بهتر خواهد شد.ردمی ۸ با یک گیگابایت رم بیشتر، مالتیتسکینگ بهتری هم دارد ولی نه در حدی که تفاوت فاحشی در تجربه کاربری ایجاد کند. آنر 9A و ردمی ۸ توانایی اجرای بازیهای ساده را هم دارند. همچنین بهخاطر باتری قدرتمند و توان سختافزاری نسبتاً پایین، حتی اجرای طولانی بازیها هم باعث کاهش قابل توجه شارژ باتری یا داغ شدن بدنه نخواهد شد.

آنر 9A دوربین اصلی سهگانه دارد و ردمی ۸ از دوربین اصلی دوگانه بهره میبرد. البته شما دوربین عمقسنج را در هر دو گوشی کنار بگذارید چون کاربرد خاصی ندارد.دوربینهای اصلی و سلفی این دو گوشی بسیار به هم نزدیکاند اما آنر 9A یک دوربین ۵ فوق عریض اضافه دارد که برای ثبت منظرههای وسیع بهکار میرود اما طبق تجربه ما با این گوشی فقط در شرایط نوری ایدهآل میتوانید روی این دوربین حساب کنید.عکاسی با ردمی ۸ و آنر 9A -مثل اکثر گوشیهای ارزانقیمت بازار- کار سادهای نیست. ثبت و ذخیرهسازی عکسها حداقل یک ثانیه طول میکشد و گاهی اوقات حتی پیشنمایش قاب تصویر هم با تأخیر به نمایش درمیآید. همچنین کیفیت عکسها از نظر نور و رنگ و جزئیات، ثابت نیست و ممکن است با تکرار عکاسی نتیجه بهتر یا بدتری بگیرید. قبل از تماشای تصاویر، توجه کنید که تمام عکسها در حالت اصلی عکاسی یعنی Photo گرفته شدهاند و فقط در ردمی ۸ گزینه AI فعال شده و HDR روی حالت خودکار قرار گرفته است. آنر 9A گزینهای برای فعال یا غیرفعال کردن AI ندارد.دوربین آنر 9A قابل اطمینانتر است و بهطور کلی عکسهای یکدستتری تحویل شما میدهد. ردمی ۸ گاهی اوقات عکسی با روشنایی و کنتراست بسیار بالا ثبت میکند.تصاویر سلفی هر دو گوشی فقط در نور کافی کیفیت مناسبی دارند. ردمی ۸ باز هم رنگها را گرمتر درمیآورد و از نظر جزئیات هم تفاوت زیادی بین دو گوشی دیده نمیشود.

باتری
آنر 9A و ردمی ۸ بهعنوان دو گوشی ارزانقیمت، باتریهای بسیار قدرتمندی دارند. این دو گوشی به باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی مجهز شدهاند که بهراحتی یک و نیم الی ۲ روز را با شما همراه خواهند بود. تست باتری با اپلیکیشن پیسیمارک هم بهخوبی این موضوع را تأیید میکند. این دو گوشی با وایفای روشن و روشنایی ۵۰ درصدی نمایشگر به ترتیب ۱۷:۲۹ و ۱۸:۲۹ ساعت زیر این تست سنگین دوام آوردنده اند.باتری قدرتمند به شارژر قدرتمند هم نیاز دارد ولی این دو گوشی با شارژر نسبتاً ۱۰ واتی به دست شما میرسند. بنابراین برای شارژ آنها باید بالای ۲ ساعت منتظر بمانید. البته ردمی ۸ از شارژ سریع ۱۸ واتی هم پشتیبانی میکند ولی باید شارژر مخصوصاش را جداگانه تهیه کنید.

جمع بندی
آنر 9A در مقایسه با ردمی ۸ برتریهایی دارد که بین آنها میتوان به طراحی جوانپسندتر، ارگونومی بهتر و نمایشگر باکیفیتتر اشاره کرد. از نظر توان سختافزاری، کفه ترازو اندکی به سمت ردمی ۸ برمیگردد. کیفیت تصاویر دوربینهای اصلی و سلفی هر دو گوشی بسیار به هم نزدیک هستند ولی آنر 9A دوربین فوقعریض هم دارد که در بعضی شرایط به کارتان خواهد آمد. در بخش شارژدهی هر دو گوشی عملکرد فوقالعادهای دارند و جزو بهترین گزینههای بازار محسوب میشوند.قبل از اینکه یکی از این دو گوشی را انتخاب کنید، این موضوع را هم در نظر بگیرید که آنر 9A از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکند و باید از سرویسهای جایگزین استفاده کنید. از طرفی گوشی ردمی ۹ اختلاف قیمت کمی با این دو گوشی دارد و گزینه ارزشمندتری محسوب میشود.
