سال ۲۰۱۶ و در کنگره جهانی موبایل، هواوی برای اولینبار از لپتاپهای خود رونمایی کرد و بهصورت رسمی به بازار ساخت لپتاپ وارد شد. هواوی برای لپتاپهای خود نام میتبوک را برگزید. از سال ۲۰۱۶ تا همین امسال، این برند چینی هر ساله مدلهای مختلفی را از سری میتبوک با سختافزارهای مختلف برای سلایق مختلف عرضه میکند.اواخر سال ۲۰۱۹، هواوی از نسل جدید لپتاپهای خود با نامهای D15 و D14 رونمایی کرد. میتبوکهای جدید هواوی از نسل دهم پردازندههای اینتل و پردازندههای رایزن محصول AMD بهره میبرند. علاوهبر این، هواوی در لپتاپهای جدید خود کارت گرافیک مجزای انویدیا (MX250) را قرار داده است. با ما در ادامه این مقاله همراه باشید تا این لپ تاپ را مورد بررسی تخصصی قرار دهیم.

طراحی
از زمانیکه اپل با طراحی جدید مکبوکهای خود وارد شد، بسیاری از تولیدکنندگان لپ تاپ اقدام به ساخت محصولاتی شبیه به مکبوکهای اپل کردند. طراحی ساده و شکیل این لپتاپها که با استقبال کاربران روبهرو شد. در ساخت جنس بدنه این لپ تاپ از آلومینیوم استفاده شده است . این لپ تاپ تنها ۱۶.۹ میلیمتر ضخامت دارد و همچنان ظریف است. علاوه بر این با ۱.۶۲ کیلوگرم نسبتا سبک احساس میشود؛ البته باید اشاره کنیم که مدلی از این لپتاپ بدون هارد دیسک و تنها با حافظه SSD روانه بازار شده که ۱.۵۳ کیلوگرم وزن دارد. زمانی که لپتاپ را باز میکنید با ظاهری با کیفیت و جذاب و بسیار شبیه به مکبوک مواجه میشوید. حاشیههای نمایشگر بسیار باریک (۵.۳ میلیمتر در اطراف و بالا) هستند و به گفته هواوی نسبت نمایشگر به بدنه ۸۷ درصد است. کیبورد میتبوک D15 که شباهت زیادی به کیبورد مکبوک دارد در زیر انگشتان، نرم اما با فیدبک خوب احساس میشود.در کل باید گفت که میتبوک D15 طراحی زیبا و بسیار با کیفیتی دارد و از این نظر تنه به تنه بهترینهای بازار میزند و حتی میتواند با مدلهای پرچمدار رقابت کند.

نمایشگر
لپ تاپ میت بوک D15 دارای نمایشگر ۱۵.۶ اینچی IPS میتبوک D15 رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل می باشد که کیفیت نمایشگر در کل برای یک میان رده قابل قبول است اما رنگها چندان زنده نیستند و کمی به سردی تمایل دارند. علاوه بر این دقت رنگ چندان بالا نیست و کنتراست نمایشگر (به گفته هواوی ۸۰۰ به یک) هم چنگی به دل نمیزند. یکی از قابلیت های نمایشگر این لپ تاپ این است که وقتی تنها از باتری استفاده کنید نور نمایشگر کاهش نمییابد و همچنان میتوانید از حداکثر نور بهره ببرید. اما روشنایی ۲۵۰ نیتی نمایشگر آنقدر پایین است که هنگام کار در محیط بیرون و زیر نور شدید به مشکل بر میخورید. این لپ تاپ دارای نمایشگر 178 درجه می باشد که در عمل زاویه بسیار مناسبی برای این لپ تاپ است. در کل از نمایشگر میتبوک D15 باید به عنوان یکی از نقاط ضعف آن یاد کرد. نمایشگر همچنین فاقد پنل لمسی است که البته این موضوع از نظر بسیاری از کاربران اهمیت چندانی ندارد.

سخت افزار
هواوی میتبوک D15 دارای پردازنده AMD رایزن ۵ در کنار ۸ گیگابایت رم است البته این لپ تاپ در مدل دیگری هم با پردازنده نسل دهم اینتل Core i5 عرضه می شود و قیمت بالاتری دارد.ترکیب سخت افزاری این لپتاپ نشان میدهد که بیشتر برای کاربری عمومی و مالتی مدیا طراحی و ساخته شده است. پردازنده این لپ تاپ در سطح میانی قرار دارد که ۸ گیگابایت رم نیز حداقل مقدار مورد نیاز برای اجرای روان ویندوز ۱۰ و نرمافزارهای عمومی است.حافظه SSD این لپتاپ برای نصب ویندوز و نرمافزارهای پرکاربرد و حتی چند عنوان بازی ساده کافیست و هارد دیسک هم فایلهای حجیم شما را میزبانی میکند و سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی حافظه SSD میتبوک D15 به ترتیب به اعداد بسیار خوب ۳.۵ و ۲.۳ گیگابایت بر ثانیه میرسد. قسمت های اصلی سخت افزار این لپ تاپ شامل: ۴ هسته و ۸ ترد،پردازنده AMD Ryzen 5 3500U،فرکانس ۲.۱ تا ۳.۷ گیگاهرتز،۲ مگابایت کش سطح دوم،۴ مگابایت کش سطح سوم،لیتوگرافی ۱۲ نانومتری،پردازشگر گرافیکی مجتمع AMD Radeon RX Vega 8 می باشند.

اسپیکر
در این لپ تاپ دو اسپیکر ۲ واتی برای پخش صدا قرار دارد که زیر دستگاه قرار گرفته اند و وضوح و کیفیت آنها کاملاً قابل قبول است. صداهای پخش شده در این لپتاپ بیشتر فرکانسهای میانی را پوشش میدهند و حتی هنگام پخش موزیک، تا حدی صدای بیس را میشنوید اما در اکثر مواقع خبری از صداهای زیر نیست. حداکثر میزان ولوم در نظر گرفته شده جوابگوی محیطهای شلوغ نیست ولی در محیط های داخلی حتی برای پخش موزیک و تماشای فیلم هم کفایت میکند و تا ولوم ۱۰۰ درصد هم اختلالی در پخش صدا به وجود نمیآید و به جز کمی اعوجاج در صدای بیس، شاهد افت محسوس کیفیت کلی بلندگوها نیستیم.

باتری
هواوی میتبوک D15 دارای باتری ۴۲ وات ساعتی می باشد. باتری این لپتاپ زیر تست اختصاصی مدرن آفیس نرم افزار PCMark10 هفت ساعت کامل دوام آورد که برای استفاده معمول در یک روز کاری کفایت میکند. این نتیجه با برقراری ارتباط وایفای و روشنایی 50 درصدی نمایشگر به دست آمده است. برای مقایسه، میتبوک ایکس پرو در همین تست حدود 10:30 ساعت دوام آورده است. میتبوک D15 از شارژ سریع پشتیبانی میکند و با شارژر ۶۵ واتی همراهش طی فقط نیم ساعت تا ۵۵ درصد شارژ میشود. شارژ باتری طی یک ساعت به ۹۵ درصد میرسد اما شارژ ۵ درصد باقی مانده تا ابد طول میکشد که اهمیت چندانی ندارد

جمع بندی
یکی از اصلیترین مولفههای انتخاب یک دستگاه مناسب، قیمت آن است. اگر محدودیت قیمت وجود نداشته باشد، میتوان اولترابوکهای جذابی را جایگزین D15 کرد. اما هنگامی که بحث قیمت میشود، نام D15 به میان میآید. عملکرد بسیار خوب و پایدار پردازنده این لپتاپ که با پردازنده گرافیکی MX250 همراه شده است، این لپتاپ را از رقبای همسطح و حتی گرانتر از خود متمایز میکند.طراحی زیبا، صفحهنمایش قابل قبول، وزن سبک و عملکرد بسیار خوب این لپتاپ را به یکی از انتخابهای مناسب برای کسانی که بهدنبال یک اولترابوک مقرونبهصرفه هستند، تبدیل کرده است. این ویژگیهای مثبت، به قدری هستند که نقاط ضعفی مانند عملکرد نچندان خوب باتری و صفحهنمایش معمولی را بپوشانند.
